Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Prijavite se za "Noć istraživača"

Organizatori "Noći istraživača" pozvali su istraživače i naučnike iz Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije da se prijave za tu manifestaciju koja će se održati 28. septembra.

Grb i zastava Vojvodine u skladu sa Ustavom

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je Ustavni sud Srbije odbacio zahtev za utvrđivanje ustavnosti i zakonitosti Odluke o upotrebi pokrajinskog grba i zastave, odnosno da je doneo odluku da su ta dva znamenja u skladu sa najvišim pravnim aktom države.

Niko ne čuva posetioce Štranda

Obezbeđenje na Štrandu, plaži koju dnevno poseti nekoliko desetina hiljada Novosađana, nema prava da prekida tuče, privodi ili udaljava posetioce, a čak ni redovan pretres gostiju nije u skladu sa zakonskim regulativama.

FTN drugi po kvalitetu u zemlji

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu po kvalitetu je drugi u zemlji, a bolju uslugu studentima od njega pruža samo Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, pokazalo je prvo rangiranje visokoškolskih ustanova u Srbiji koje je uradila nevladina organizacija "Iserbia".

Asocijacija reditelja proziva Sinema siti

Asocijacija filmskih reditelja Srbije (AFRS) najoštrije je danas osudila izostavljanje filmova "Dr Rej i đavoli" Dinka Tucakovića i "Crna Zorica" Hristine Hadžiharalabus i Radoslava Pavkovića iz nacionalne selekcije ovogodišnjeg festivala "Sinema siti" u Novom Sadu.

Centar pod zaštitom, ali gradi ko šta hoće

Iako je pre nekoliko godina Vlada Srbije strogi centar Novog Sada proglasila za kulturno dobro, pojedinci nastavalju da ruže grad narušavajući kulturno-istorijsku autentičnost starog gradskog jezgra, dok istovremeno državni organi na to ne reaguju kako bi trebalo.